Збройні сили України змінили тактику після дозволу США завдавати ударів по території РФ західною зброєю.

Після отримання від США дозволу використовувати західну зброю по території Росії, українські військові радикально змінили тактику ведення війни. Тепер українські безпілотники активно шукають цілі в Бєлгородській та Курській областях РФ, а потім накривають їх вогнем з РСЗВ Himars, повідомляє BILD.

Читайте також: Росія примусово відправляє на фронт солдатів, які відмовилися воювати

Видання зазначає, що українські безпілотники виявляють цілі в згаданих областях і завдають по них ударів керованими ракетами Himars з американських запасів. Цю інформацію підтверджують і російські воєнні блогери.

Зокрема, телеграм-канал “Військовий інформатор” повідомляє, що українська армія щодня обстрілює Бєлгородську область з Himars після отримання дозволу від США.

РСЗВ Himars

Найважливішою ціллю українських військових стала російська система ППО — зенітно-ракетний комплекс С-300/С-400, яку знищили 2 червня за 50 кілометрів від українського кордону. Вартість такого комплексу оцінюється у 300-500 мільйонів євро.

Крім того, українські військові могли уразити російський командний центр на схід від Бєлгорода, військовий склад у місті Щебекіно біля кордону, а також військову колону в Курській області, за 50 кілометрів від кордону.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦