Коли вимкнули електрику, краще витягнути з розетки штепсель

Як захистити холодильник в літню спеку під час вимкнень світла

На початку червня українці зіткнулися з проблемою повернення графіків вимкнення електроенергії. У таких умовах найбільше страждає холодильник, особливо в літню спеку. Важливо знати, як захистити цей прилад від можливих пошкоджень.

Під час віялових вимкнень електроенергії можуть виникати перепади напруги в мережі, що здатні пошкодити холодильник. Фахівці радять одразу витягати штепсель з розетки після вимкнення електрики. Також не слід вмикати техніку одразу після появи світла, краще зачекати 5-10 хвилин, щоб уникнути стрибків напруги.

холодильник

Для захисту побутової техніки від стрибків напруги рекомендується використовувати стабілізатори напруги або прилади типу “Бар’єр”. Стабілізатори вирівнюють напругу, забезпечуючи безперебійне електропостачання техніки, тоді як “Бар’єр” автоматично відключає прилад від мережі при будь-яких змінах напруги. Це допоможе уникнути пошкоджень холодильника під час несподіваних перепадів напруги.

Також читайте: Як зберігати продукти в холодильнику під час вимкнень світла

Щоб заощадити електроенергію, слідкуйте за тим, щоб дверцята холодильника були щільно зачинені. Це дозволяє краще зберігати холод під час вимкнення світла. Для зберігання продуктів можна використовувати невеликі сумки-холодильники, хоча їх ефективність обмежена в порівнянні з герметично закритим холодильником.

Заповнена морозильна камера зберігатиме холод до трьох діб під час вимкнення світла. Якщо необхідно витягти продукт з морозильної камери, рекомендується покласти на його місце пластикову пляшку з водою. Замерзла рідина акумулюватиме холод, що допоможе приладу зберігати температуру з меншими затратами енергії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦