Уряд України перегляне ліміти електроенергії в Києві та інших великих містах

Кабінет Міністрів України планує змінити методику розрахунку лімітів електроенергії, збільшивши їх для Києва та інших великих міст. Про це в етері телеканалу “Київ 24” повідомив голова Ради Української асоціації відновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв.

За його словами, наразі існують диспропорції у розподілі електроенергії між регіонами. У таких містах, як Київ, Харків, Запоріжжя та Дніпро, де зосереджена значна частина критичної інфраструктури та великого бізнесу, споживання електроенергії цими об’єктами значно перевищує 25%, що призводить до несправедливого розподілу залишків електроенергії між побутовими споживачами.

“Уряд планує змінити формули розрахунку лімітів, щоб врахувати співвідношення кількості об’єктів критичної інфраструктури та побутових споживачів у кожному регіоні”, – пояснив Ігнатьєв. – Це дозволить більш справедливо розподілити доступ до електроенергії та мінімізувати віялові відключення, особливо у великих містах”.

Також читайте: Експерт з енергетики навів сценарії відключень світла

Очікується, що нова методика розрахунку лімітів буде затверджена найближчими тижнями. Це призведе до більш збалансованого розподілу електроенергії по всій країні та покращення ситуації з графіками віялових відключень, особливо для жителів Києва та інших великих міст.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦