Російські атаки завдали значних руйнувань українській енергетичній інфраструктурі, що призведе до тривалих відключень електроенергії взимку.

Financial Times з посиланням на українських урядовців повідомило, що недавні атаки російської армії спричинили серйозні пошкодження енергетичної системи України. Одне з джерел, яке побажало залишитися анонімним, повідомило, що 1 червня російські удари були “руйнівними”.

Читайте також: В уряді різко відреагували на статтю FT про “життя в холоді та темряві”

Інший посадовець зауважив, що до зими українці можуть стикнутися з регулярними відключеннями електроенергії. Зокрема, внаслідок суботнього обстрілу було втрачено 1,2 ГВт електроенергії, а на заході країни сильно постраждала інфраструктура, яка відповідає за транспортування газу з підземних сховищ.

Блекаут

“Ми повинні підготуватися до життя в холоді та темряві”, — зазначив один із чиновників, передбачаючи важкі місяці попереду.

Ще один посадовець, коментуючи ситуацію з відключенням світла, додав: “Це наша нова норма”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦