Додаткові кошти, отримані від підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів, підуть на відновлення державних енергетичних потужностей.

Про це повідомив інвестиційний банкір Сергій Фурса, пише ТСН.

Читайте також: В Україні змінять ліміти електроенергії ситуація з графіками покращиться

За його словами, частина цих коштів надійде до “Енергоатому”, який має значні борги. Низькі тарифи на електроенергію для населення, які покривали лише вартість доставки, залишили компанію без достатніх коштів. Після погашення боргів гроші будуть спрямовані до “Укренерго” на ремонт і відновлення інфраструктури.

“Раніше “Енергоатом” фактично нічого не отримував за свою продукцію. Це можна порівняти з купівлею картоплі, за яку платиш лише за доставку, а сама картопля безкоштовна. Така ситуація ненормальна”, — пояснив Фурса.

Ремонт електромереж

Експерт прогнозує, що підвищення тарифів дозволить залучити близько 40-50 млрд грн, залежно від обсягів споживання. Ці кошти підуть на відновлення енергетичної інфраструктури, яка постраждала від російських атак.

Міністерство енергетики також зазначало, що збільшення тарифів на електроенергію для населення необхідне для відновлення пошкоджених державних енергетичних потужностей.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦