Цьогоріч в Україні триває мобілізація, під час якої планується залучити до лав ЗСУ 100-110 тисяч новобранців.

Про це розповів нардеп і волонтер Руслан Горбенко в інтерв’ю “Укрінформу”.

Читайте також: У військкоматі від багатодітних батьків можуть вимагати додатковий документ

Горбенко зазначив, що цього року вдасться призвати приблизно 120 тисяч нових військових. У командуванні ЗСУ заявили про потребу в особовому складі на 2024 рік понад 100 тисяч осіб.

Політик також згадав про плани, які обговорювались, коли Валерій Залужний, бувши на посаді головнокомандувача, планував контрнаступальні дії Сил оборони України. Тоді виникла потреба у мобілізації 500 тисяч українців, але через затримку допомоги від іноземних партнерів ці плани не були реалізовані.

Після призначення Олександра Сирського новим головнокомандувачем, був затверджений план оборони на цей рік, який не вимагав залучення такої великої кількості нових військових.

Горбенко також заявив про необхідність значних ресурсів для призову 500 тисяч осіб. Адже їх треба навчити та забезпечити зброєю, що потребує величезного фінансового вкладу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦