Міністр енергетики України Герман Галущенко попередив українців про складну ситуацію в енергетичній системі країни, яка складеться під час зимового періоду через масштабні атаки росії на енергетичну інфраструктуру.

Галущенко під час засідання Ради керуючих МАГАТЕ у Відні зазначив, що стан енергосистеми суттєво погіршився порівняно з минулими роками. Про це пише пресслужба Міненерго.

Читайте також: Експерт пояснив, чому темно у Києві, а Дніпро зі світлом

За словами міністра, теплові та гідрогенеруючі об’єкти зазнали найбільших руйнувань, а система передачі електроенергії також сильно пошкоджена. Загальні втрати системи становлять до 9 ГВт потужності, і зараз вже застосовуються обмеження для споживачів.

Галущенко додав, що російські атаки, хоч наразі зосереджені на маневрових потужностях, мають на меті занурити Україну у повну темряву. Росія досі не відмовилася від ідей про повний блекаут.

Враховуючи цю загрозу, залишається необхідність захисту атомної енергетики, щоб уникнути блекауту на атомних електростанціях, та забезпечення ядерної і радіаційної безпеки в Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦