Франція вже готова до такого кроку

Французький лідер Емманюель Макрон звернувся до президента Америки Джо Байдена з пропозицією відправити військових інструкторів із західних країн до України. Однак Байден відмовився від цієї ініціативи.

Про це повідомляє видання Politico, посилаючись на двох анонімних джерел. 

Макрон Байден

Пропозиція від Макрона була озвучена під час нещодавньої розмови між лідерами. Відомо, що французький президент раніше вже лобіював цю ідею.

Також читайте: Чи нападе РФ на НАТО: аналіз Інституту стратегічних досліджень

За інформацією Politico, Байден не підтримав пропозицію Макрона. Джерела, обізнані з деталями розмови, зазначили, що очільник Білого дому висловив побоювання щодо можливих наслідків відправлення військових НАТО до України. 

Байден наголосив на ризиках, пов’язаних з тим, що такі війська можуть опинитися на лінії вогню, що призведе до ескалації конфлікту.

Таким чином, ініціатива Макрона не знайшла підтримки з боку американського президента через занепокоєння щодо подальшого загострення ситуації.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦