Серед українців все більше незадоволення через нерівномірні вимкнення електрики

 Жителі багатьох українських міст, особливо Києва, обурені нерівномірним розподілом електроенергії. У той час, як у деяких регіонах, наприклад, у Дніпрі, 6 червня відключень світла не було, у столиці вимикають електропостачання на 7-9 годин на добу.

Експерт з питань ЖКГ Олег Попенко в ефірі ТСН.ua пояснив, що подібні нерівномірності пов’язані з кількома ключовими факторами:

1. Ручне управління енергетикою: Наразі в Україні використовується ручна система управління енергетикою, яка, на думку Попенка, є неефективною та схильною до корупції та політичного впливу.

світло електрика

2. Політичні та рейтингові міркування: за словами експерта, на рішення про те, де й коли вимикати світло, можуть впливати рейтинги мерів міст, їх лояльність до влади, а також наявність або відсутність у регіоні представників провладної більшості.

3. Електоральні вподобання: Попенко вважає, що віялові відключення можуть використовуватися як інструмент впливу на електоральні вподобання населення.

4. Відсутність автоматизації: розподіл електроенергії, на думку експерта, має бути автоматизованим та рівномірним для всіх регіонів.

Також читайте: В Україні змінять ліміти електроенергії ситуація з графіками покращиться

Як наслідок цих факторів, спостерігається нерівномірне розподілення електроенергії, коли одні міста (наприклад, Дніпро) практично не відчувають віялових відключень, а інші (Київ, Харків) терплять значні незручності.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦