Відключення електроенергії в Україні продовжуються через ракетні удари росії та зростання споживання електрики.

Енергетики прогнозують, що світло будуть вимикати за графіками, якщо ліміти енергоспоживання будуть дотримані. Однак у випадку перевищення лімітів можливі екстрені відключення, пише ТСН.

Читайте також: В уряді різко відреагували на статтю FT про “життя в холоді та темряві”

Згідно з прогнозами “Укренерго”, відключення світла торкнуться всіх регіонів України. Однією з причин є підвищене споживання електроенергії через використання кондиціонерів.

Також на генерацію впливає хмарність, яка знижує ефективність сонячних електростанцій, та зменшення імпорту електроенергії з Європи.

До планового ремонту двох енергоблоків АЕС додалося також відключення високовольтної лінії, через яку здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини. Головна ж причина введення обмежень — наслідки ракетних ударів Росії по українських електростанціях, пояснюють енергетики.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦