Сигнал надходить від незвичайної нейтронної зорі

Астрономи отримали радіосигнал від незвичайної нейтронної зорі, що стало дивовижним відкриттям. Ці зірки є кінцевим продуктом деяких вибухів наднових. Коли масивна зірка стискається під впливом власної гравітації, вона вибухає надновою, залишаючи нейтронну зорю, яка обертається і випромінює радіохвилі.

Згідно з дослідженням, вперше виявлено нейтронну зорю з дуже повільною швидкістю обертання. Цей об’єкт, названий ASKAP J1935+2148, має період обертання 53,8 хвилини. Зірка випромінює радіохвилі різної інтенсивності: яскравий імпульс тривалістю від 10 до 50 секунд, значно слабший імпульс тривалістю 370 мілісекунд, та періоди спокою.

Також читайтте: Росія влаштувала екоцид у Чорному морі: які тварини можуть зникнути

Автори дослідження зазначають, що це відкриття кидає виклик нинішнім теоріям про нейтронні зорі. Вчених дивує той факт, що радіосигнал повторюється з такою повільною швидкістю, що нехарактерно для подібних об’єктів.

Астрономи вважають, що період спокою між викидами двох імпульсів радіовипромінювання може бути обумовлений зміною причини радіовипромінювання. Це відкриття може допомогти краще зрозуміти поведінку та властивості нейтронних зорей.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦