Проросійський політик уточнив, що йдеться про угорську меншину на західній частині України

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловив незадоволення тим, що союзники дозволили Україні використовувати західну зброю для ударів по Росії.

Він заявив, що Угорщина є єдиною країною в Європейському Союзі, чиї громадяни гинуть на війні в Україні. 

В інтерв’ю італійському виданню Il Giornale Орбан зазначив, що йдеться про угорську меншину на заході України, чиї представники вступають до Збройних сил України і беруть участь у бойових діях. Також він додав, що конфлікт відбувається безпосередньо на кордоні з Угорщиною.

“В Україні є угорські громадяни з мадярської меншини, які воюють у складі української армії і гинуть. Ми єдина країна ЄС, громадяни якої гинуть в Україні. Війну розпочала Росія, це безсумнівно, але нам потрібно вирішити, як діяти далі. Ми стоїмо перед вибором: або ізолювати конфлікт і знайти дипломатичне рішення, або заглиблюватися у війну”, – підкреслив Орбан.

Також читайте: Орбан вважає, що Трамп може припинити війну за день

Прем’єр також розкритикував рішення союзників дозволити Україні завдавати удари по території Росії за допомогою західної зброї. Він вважає, що це може викликати “сильну реакцію Росії” і назвав стратегію ЄС “тактично невдалою”. Орбан застеріг від ризикованої “гри з вогнем”.

“Ми повинні визначити, які стратегічні інтереси Європи, і закликати до припинення вогню. Усе це неправильно, і громадська думка прагне миру, а не війни”, – заявив угорський прем’єр.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦