В уряді вже працюють над питанням зміни термінів обліку неповнолітніх

Кабінет Міністрів України готує постанову, яка надасть відтермінування для взяття на військовий облік 17-річним українцям, які перебувають за кордоном. Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у своєму Telegram-каналі.

Ірина Верещук

Міністерство оборони наразі вимагає, щоб молоді українці приїхали до України для взяття на військовий облік, оскільки чинні правила цього вимагають. Однак Верещук зазначила, що уряд розуміє, що це створює додаткове навантаження на військово-лікарські комісії (ВЛК) і не сприяє ефективній мобілізації.

Також читайте: Верещук пропонує посилити набір жінок для роботи у ТЦК та СП

“Міноборони каже, що вони мають приїхати до України та стати на військовий облік. Юридично в Міноборони мають рацію, бо так виписані чинні правила. Ми в Уряді добре розуміємо, що змушувати студентів немобілізаційного віку їхати до України, щоб пройти відповідні процедури, – це лише збільшить навантаження на ВЛК і нічого не допоможе в мобілізації”, – коментує Ірина Верещук.

За її словами, відповідну постанову вже розроблено та вона проходить погодження. Найближчим часом документ буде прийнято, що дозволить допризовникам і призовникам, які зараз перебувають за кордоном, отримати відтермінування щодо взяття на облік.

“Допризовникам і призовникам, які зараз за кордоном, буде надано відтермінування щодо взяття на облік – або до повернення в Україну, або до кінця воєнного стану”, – пояснила міністерка.

Цей крок спрямований на полегшення процедури для молодих українців за кордоном і запобігання додатковому тиску на військово-лікарські комісії в Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦