Українські військові відновили контроль над позиціями у Вовчанську, що на північний схід від Харкова.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни. За даними ISW, Сили оборони України успішно повернули позиції вздовж вулиці Духовної у центрі міста.

Читайте також: Експерт прогнозує зміну світового ладу через війну в Україні

Експерти зазначають, що геолокаційні кадри за 3 червня показують безпосередні бої між українськими та російськими силами на цій вулиці, що свідчить про активну контратаку українських захисників для відновлення контролю над втраченими територіями.

Деякі російські військові блогери підтверджують інформацію про українські контратаки в центральному Вовчанську та загалом на північному напрямку Харківської області. Український військовий експерт Костянтин Машовець відзначає, що російські блогери скаржаться на посилення атак українських сил у цьому регіоні.

Речник угруповання військ “Харків” Юрій Повх повідомив, що російські обстріли на півночі Харківської області дещо зменшилися, і ворог здійснює штурми невеликими групами військових.

Проте, підтверджено, що російські війська просунулися в напрямку Липців, зокрема, до будівель уздовж вулиці Студентської на північному заході Глибокого. Генштаб України також повідомляв про бої під Липцями 2 та 3 червня.

ISW наголошує, що головною метою Росії залишається відтіснення українських військ від кордону з Білгородською областю та наближення до Харкова для досяжності ствольної артилерії.

Карта бойових дій від ISW
Карта бойових дій від ISW

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦