Україна екстрадувала до США колишнього американського військового Крейга Ленга, який був добровольцем у складі “Правого сектора” та воював проти Росії. На батьківщині Ленга підозрюють у вбивстві подружжя.

Radio Free Europe повідомляє з посиланням на дані Міністерства юстиції США, що Ленга звинувачують у міжнародній злочинній діяльності. Йдеться про подвійне вбивство у Флориді, спроби виїзду за кордон для участі в насильницьких діях, змову з метою уникнення правоохоронних органів шляхом торгівлі зброєю та використання фальшивих документів для отримання американського паспорта.

Читайте також: Агент рф готував теракти проти ТЦК у Запоріжжі і шпигував за підстанціями

Ленг, який раніше служив в американській армії та брав участь в операціях в Іраку та Афганістані, прибув до України у 2015 році. Він вступив до добровольчого підрозділу “Правий сектор” і провів понад рік на фронті.

Після змін у законодавстві, які дозволили іноземцям служити в ЗСУ, Ленг підписав контракт зі Збройними силами України. Він брав участь у боях на Світлодарській дузі, а згодом звільнився з армії.

Крейг Ленг

У США Ленга розшукують за підозрою у вбивстві подружжя. За версією слідства, у квітні 2018 року він разом зі спільником розмістив оголошення про продаж зброї, на яке відгукнулося подружжя похилого віку. Коли вони прибули на місце покупки у Флориді, їх застрелили. Слідство вважає, що Ленг і його приятель вчинили вбивство, щоб викрасти 3000 доларів, які мали жертви, для фінансування поїздки до Венесуели, де планували воювати проти урядових військ.

Український адвокат Ленга повідомив, що його клієнт заперечує всі звинувачення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦