Російські системи були знищені за 60 км від нинішньої лінії фронту 

Українські війська, ймовірно, завдали удару по батареї російської ППО С-300/400 у Бєлгородській області, використовуючи американські системи HIMARS.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Удар було завдано 1 або 2 червня. На опублікованих 3 червня геолокаційних кадрах видно дві знищені пускові установки та пошкоджений командний пункт С-300/400 у полі на схід від Кисельово (на північ від Бєлгорода).

Російські джерела стверджують, що для атаки було використано HIMARS. Українські офіційні особи наразі не коментують цей удар.

Система С-300/400 знаходилась на відстані близько 60 км від нинішньої лінії фронту на півночі Харківщини. Це перевищує дальність дії інших РСЗВ, які Україна використовує для ударів по Бєлгородській області.

Також читайте: Українські військові вже почали бити по РФ західною зброєю: перші успіхи

Джерела в РФ дедалі частіше стверджують, що українські війська використовують HIMARS для ударів по Бєлгородській області. Це пов’язано з тим, що США частково зняли обмеження на можливість України використовувати надану зброю для ударів по військових цілях у прикордонних російських районах.

ISW припускає, що “російські джерела, ймовірно, продовжуватимуть характеризувати будь-який успішний удар у Бєлгородській області як удар HIMARS, незалежно від використовуваної системи”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦