Російські військові примусово відправляють на фронт в Україну тих солдатів, які відмовилися брати участь у бойових діях.

Інститут вивчення війни (ISW) у своєму останньому звіті повідомляє, що російське військове керівництво змушує цих військовослужбовців вирушати на фронт, зокрема, на північ Харківської та Донецької областей.

Читайте також: Експерт прогнозує зміну світового ладу через війну в Україні

Замість судового розгляду за відмову воювати, російські солдати утримуються в базових пунктах військових частин, де їм раптово скасовують судові засідання і відправляють на фронт. За даними російського опозиційного видання “Верстка”, військові використовують фізичне насильство і погрози зброєю, щоб змусити солдатів їхати в Україну.

ISW посилається на інформацію “Верстки”, що російська влада скасувала судові справи щодо щонайменше 170 військовослужбовців, які відмовилися воювати, і відправила їх до України. Ці дії були здійснені без відома слідчих, прокурорів та адвокатів.

Загальні втрати російських окупантів в Україні

Видання також зазначає, що російська армія відправляє призовників та резервістів, які підписали контракти з Міністерством оборони, на небойові функції в прикордонних військах, щоб вивільнити досвідчених військових для наступальних операцій на півночі Харківської області. Крім того, дезертирів також змушують воювати.

Раніше ISW оцінювало, що російські війська, ймовірно, розпочали наступальну операцію на півночі Харківської області, оскільки Північне угруповання військ було недостатнім. Міністерство оборони Росії, ймовірно, відправляє військовослужбовців, які очікували судових процесів, на фронт у Харківській області для посилення своїх обмежених сил у цьому регіоні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦