З його слів, війну ведуть люди і вони мають усі можливості для укладання миру

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловив свою незгоду зі стратегією Євросоюзу щодо війни в Україні, зазначивши, що Дональд Трамп, якби став президентом США, міг би досягти припинення вогню та розпочати переговори всього за один день.

В інтерв’ю італійському виданню Il Giornale він сказав, що саме люди, якщо вони мають волю до цього, здатні укласти мир.

“Якби Трамп та Європейський Союз цього захотіли, війна могла б завершитися за 24 години. Я впевнений, що Трамп, ставши президентом, зміг би досягти припинення вогню в Україні за один день, а потім ініціювати переговори”, – заявив угорський прем’єр.

Також читайте: В ООН оголосили, чи візьмуть участь у Саміті миру

Орбан визнав, що Росія є ініціатором конфлікту, але підкреслив своє незадоволення підходом ЄС до цієї ситуації.

“Ми стоїмо перед вибором: або ізолювати конфлікт і знайти дипломатичне рішення, або втягнутися у війну ще більше. Якщо дозволити Україні завдати удару по Росії за допомогою зброї, яку постачають країни ЄС, включаючи Італію, це викличе сильну реакцію з боку Росії і ризик втручання НАТО стане дуже високим”, – підсумував Орбан.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦