Окупанти продемонстрували готовність продовжувати зазнавати втрат заради незначних успіхів 

Українські Збройні сили мають значну перевагу над російськими окупантами завдяки кращій підготовці та співпраці з інструкторами НАТО. Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті зазначив, що загальна якість української армії залишатиметься вищою, ніж у російських військ, як у найближчій, так і в середньостроковій перспективі.

Окупанти мобілізація
Окупанти мобілізація

Російське командування використовує мобілізований особовий склад, зокрема ув’язнених, контрактників і добровольців, для проведення масових атак без належної підготовки. Це призводить до значних втрат, але дає незначні успіхи. Російські мілблогери постійно критикують неефективність підготовки російських військових після часткової мобілізації у вересні 2022 року.

Також читайте: Українські військові вже почали бити по РФ західною зброєю: перші успіхи

Колишній російський інструктор “Шторму-Z” зазначив, що резерви армії “місяцями нічого не роблять” через брак інструкторів і вузькі місця в навчанні. Така ситуація ускладнює ефективність російських збройних сил на полі бою.

Аналітики ISW підкреслюють, що співпраця України з інструкторами НАТО надає українським військовим додаткові можливості для вдосконалення підготовки і підвищення якості новобранців, що значно збільшує бойову ефективність ЗСУ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦