Угорщина вагається щодо участі в Мирному саміті через відсутність Росії

Угорщина заявила, що не бачить сенсу брати участь у Мирному саміті в Швейцарії, оскільки там не буде представлена Росія. Таку думку висловив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в інтерв’ю білоруському виданню ОНТ.

Сійярто зазначив, що остаточного рішення щодо участі Угорщини в саміті ще не ухвалено. Він підкреслив, що в Будапешті поважають зусилля Швейцарії щодо припинення війни, але не вбачають сенсу в проведенні конференції без участі Росії.

Саміт миру Швейцарія

“Якщо не обидві сторони конфлікту представлені, виникає логічне питання щодо доцільності конференції з погляду досягнення миру. Тому ми вважаємо, що мирні переговори мають сенс лише тоді, коли за столом переговорів сидять обидві сторони”, – заявив Сійярто.

Також читайте: Саудівська Аравія відмовилась від участі у Саміті миру — ЗМІ

Також він зауважив, що війна між Україною та Росією не є “своєю” для Угорщини. На його думку, в Європі багато хто відчуває себе у стані війни, тоді як в Угорщині цього відчуття немає. Сійярто наголосив, що Угорщина не перебуває у військовому конфлікті, оскільки Росія не нападала на неї. “Якби на нас напали, це була б інша ситуація. Але на нас не нападали, як і на інші держави ЄС”, – додав міністр.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦