Силам оборони дозволили використовувати надані США ракети і артилерію для ураження російських позицій за лінією фронту 

Українські військові отримали дозвіл від США та країн Заходу бити по деяких російських позиціях за лінією фронту, використовуючи надану їм зброю. Цей дозвіл вже дає перші результати, завдаючи значних втрат окупантам.

Про це повідомив командир батальйону “Ахіллес” 92 ОШБр Юрій Федоренко. За його словами, завдяки ударам по тилових позиціях росіян, де вони зосереджують свої резерви та техніку, а також завдяки знищенню засобів радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони, російські війська змушені переглядати свої плани щодо окупації Харківської області.

Читайте також: Росія отримала нову зброю від Ірану: що про неї відомо

“Противник зазнає суттєвих втрат в усьому – і в живій силі, і в техніці, і в засобах”, – підкреслив Юрій Федоренко.

хаймарс, зброя США

Нагадаємо, що США та Німеччина дозволили Україні бити своєю зброєю по цілях у Росії, але тільки на Харківщині. Такий дозвіл також дав президент США Джо Байден.

Україна раніше заявляла, що західні країни несправедливо встановлюють обмеження на використання своєї зброї, але визнавала, що не може ризикувати підтримкою своїх партнерів.

Росія ж гнівно відреагувала на перспективу застосування західної зброї проти цілей на своїй території.

“Вони повинні пам’ятати, що це, зазвичай, держава з невеликою територією з дуже щільним населенням. І це фактор, який вони повинні враховувати, перш ніж говорити про удари углиб російської території”, – сказав Володимир Путін.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦