На Саміт миру до Швейцарії запрошено понад 160 делегацій

Саудівська Аравія вирішила не брати участь у Глобальному саміті миру, який організує Україна і який відбудеться 15-16 червня в Швейцарії.

Джерела в дипломатичних колах Ер-Ріяда, на які посилається видання Bild, стверджують, що причиною цього рішення стало те, що на саміті не буде представників Росії.

Офіційного підтвердження відмови Саудівської Аравії поки що не було.

Саудівська Аравія

Нагадаємо, що раніше Китай також відмовився від участі в саміті. Президент України Володимир Зеленський вважає, що це рішення Китаю та Саудівської Аравії призведе до затягування війни в Україні.

Також читайте: Кулеба назвав три сценарії закінчення війни в Україні

Деталі щодо Глобального саміту миру:

Захід має на меті розробку спільного плану з закінчення війни в Україні на основі “формули миру” Зеленського. Запрошено понад 160 делегацій з усього світу.

Україна сподівається, що саміт допоможе посилити тиск на Росію з метою закінчення війни. Саму Росію не запросили на перший Глобальний саміт миру.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦