Окупанти націлилися на енергетичну інфраструктуру міста й обстрілюють його ракетами та керованими бомбами 

Попри те, що українським військам вдалося зупинити наступ Росії на Харків, місто все ще перебуває під постійною загрозою обстрілів.

Згідно з публікацією The Wall Street Journal, окупанти навмисно завдають ударів по житлових кварталах та критичній інфраструктурі, щоб зробити життя у Харкові нестерпним та змусити людей його покинути.

наслідки російських ударів

Обстріли та руйнування:

Росія б’є по енергетичних об’єктах, електро- та водопостачанню, намагаючись паралізувати місто. Застосовуються ракети, керовані бомби, а також артилерійські обстріли. Тільки за останній тиждень внаслідок ударів загинули понад 25 людей.

Також читайте: Українські військові вже почали бити по РФ західною зброєю: перші успіхи

Цілі Росії:

Змусити людей евакуюватися з Харкова, щоб полегшити захоплення міста. Повторити сценарій Алеппо (Сирія), де місто було зруйноване, а населення скоротилося на дві третини.

Військові дії не дають можливості Росії взяти Харків штурмом. Окупанти налаштовані на довгу війну терору проти мирного населення. Евакуація не є обов’язковою, але людей закликають бути обережними та не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦