На Харківському напрямку росіяни зафіксували на відео побиття, приниження, погрози та імітацію розстрілу полонених

Російські військові знову знущалися з українських військовополонених, цього разу імітуючи розстріл. Відео знущань шириться мережею, викликаючи гнів та обурення в Україні та світі.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець засудив дії окупантів, назвавши їх черговим порушенням міжнародного права. За його словами, подія сталася на Харківському напрямку, де зараз йдуть запеклі бої.

На відео зафіксовано побиття, приниження, погрози та імітацію розстрілу українських військовополонених. Лубінець підкреслив, що таке поводження з полоненими є грубим порушенням Женевських конвенцій, які гарантують їм гуманне ставлення.

Омбудсман звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН з проханням задокументувати факт знущань. Він також закликав світ до рішучих дій для притягнення Росії до відповідальності за воєнні злочини.

Також читайте: Російські окупанти знищили трансформаторну підстанцію у Києві

“Це не поодинокий випадок, — зазначив Лубінець. – Росія постійно порушує правила ведення війни та не соромиться демонструвати свою жорстокість. Світ має реагувати, інакше право сили переможе силу права!”.

Україна закликає міжнародну спільноту рішуче засудити дії російських окупантів та вжити заходів для їх покарання. Важливо, щоб світ не мовчав про воєнні злочини Росії, а чітко дав зрозуміти, що такі дії не будуть терпітися.

Тим часом встановлено особу одного з російських окупантів, який знущався з українських військовополонених. Ним виявився молодший лейтенант Олексій Кіпрін із позивним “Барс”, який товаришував з неонацистом Олексієм Мільчаковим, командиром підрозділу ДШРГ “Русич”.

Кіпрін воював санітарним інструктором у “Русичі” проти України з 2014 року, а після початку повномасштабного вторгнення приєднався до регулярних військ ЗС РФ. Здобув офіцерське звання і дослужився до командира штурмової роти. Нагороджений орденами мужності та Георгіївським хрестом IV ступеня.

Сім’я Кіпріна виховує двох малолітніх синів і проживає в місті Красноє Село біля Санкт-Петербурга.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦