Військове командування вважатиме покору путінському режиму важливішою за компетентність 

Кремль почав усувати авторитетних командирів російської армії, що може викликати страх серед солдатів та змусити військове командування вважати лояльність до путінського режиму важливішою за професіоналізм.

Про це повідомляється у щоденному звіті Міністерства оборони Великої Британії.

21 травня 2024 року російські ЗМІ повідомили про арешт генерал-майора Івана Попова, колишнього командувача 58-ї загальновійськової армії РФ. Його затримали за звинуваченням у шахрайстві та корупції, пов’язаних з продажем військових будівельних матеріалів.

Також читайте: Трамп заявив, що бомбив би Москву та Пекін – ЗМІ 

У липні минулого року Попова було звільнено з посади командувача 58-ї армії, яка діяла на Запорізькому напрямку. Він критикував рішення керівництва оборони РФ щодо ведення війни, а також звільнення його з посади, заявивши, що “старший командир вдарив з тилу, віроломно і підло обезголовивши армію в найважчий момент”.

За даними британської розвідки, в корумпованій системі Росії покарання за хабарництво часто є політичним інструментом. Кремль неодноразово використовував звинувачення в корупції, реальні чи вигадані, щоб усунути або покарати критиків та неугодних осіб. Попов вважався висококваліфікованим командувачем і був популярний серед військових, що ще більше підвищує напруженість серед російських військових керівників, які тепер можуть вважати, що лояльність до режиму важливіша за компетентність.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦