Крістіан Фройдінг пропонує використовувати Patriot проти російських літаків на Харківщині

Системи ППО Patriot, які Німеччина передала Україні, можуть бути ефективно використані для протидії російським літакам, які атакують Харківщину керованими авіабомбами. Так вважає керівник німецько-українського Ситуаційного центру генерал-майор Бундесверу Крістіан Фройдінг.

Як повідомляє німецьке видання Tagesschau, Фройдінг підкреслив, що мова йде про використання Patriot виключно в межах міжнародного права, для оборони від російської агресії на Харківщині.

ППО Patriot, західна зброя

“Цілком можливо, що системи Patriot тепер також будуть використовуватися в районі Харкова. Вони чудово підходять для боротьби з російською авіацією, яка може застосовувати страшні керовані бомби”, – заявив генерал.

Також читайте: Українські військові вже почали бити по РФ західною зброєю: перші успіхи

Він зазначив, що Україна має всі необхідні знання та навички для вмілого застосування цих систем.

“У нас є велика впевненість, що українці не лише дотримуватимуться цього [міжнародного права], а й також робитимуть це з великою тактичною майстерністю і досягнуть успіху”, – наголосив Фройдінг.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦