Через російський повномасштабний наступ значно зросла кількість українців, що живуть за межею бідності.

У порівнянні з 2020 роком, ця кількість збільшилася на 1,8 мільйона осіб. Про це йдеться у звіті Світового банку, пише Reuters.

Читайте також: У Польщі скаржаться на нестачу українців для сезонної роботи

Зазначається, що загальна чисельність населення України – 32 мільйони, з яких близько 9 мільйонів у 2023 році жили в бідності, що становить приблизно 29% населення.

Така тенденція до бідності пояснюється вторгненням РФ в Україну ще від 2022 року, що руйнує економіку країни.

Українці опинилися за межею бідності

Ситуація погіршилася через зниження рівня зайнятості: понад п’ята частина дорослого населення, яке працювало до війни, втратила роботу. Майже чверть опитаних українців не мали достатньо грошей на харчі у певний момент у червні 2023 року. Водночас економічне зростання та уповільнення інфляції у другій половині року покращили ситуацію з продовольчою безпекою.

Аруп Банерджі, регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи, зазначив, що ситуація була б набагато гіршою без значної зовнішньої підтримки для виплати пенсій та зарплат вчителям, лікарям й на інші соціальні витрати.

Він підкреслив, що найбільшими викликами для України залишаються питання безпеки та завершення війни, але українські чиновники ефективно керують економікою за таких умов.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦