Адміністрація президента США Джо Байдена може з терпимістю ставитися до ударів України по території РФ, адаптуючи свою позицію відповідно до ситуації на полі бою.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє The New York Times.

Читайте також: ЗМІ повідомляють про дозвіл Байдена бити зброєю США по Росії

Блінкен зазначив, що Америка не заохочує і не підтримує такі атаки, але українці мають право самостійно вирішувати, як краще захищатися. Він додав, що уряд США буде “адаптувати і коригувати” свою позицію за потреби.

На запитання, чи можуть США підтримати удари України по РФ, Блінкен відповів, що “адаптація і коригування” включають можливість такої підтримки.

Блінкен

Раніше міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що ЗСУ мають право використовувати британську зброю для ударів по об’єктах РФ. Польща також не обмежує Україну у використанні своєї зброї для атак на російські цілі. За даними ЗМІ, Німеччина також схиляється до дозволу України використовувати німецьку зброю для ударів по Росії.

Парламентська асамблея НАТО закликала уряди країн Альянсу дозволити Україні використовувати західну зброю для ударів по військових об’єктах на території Росії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦