Партнери України одностайно бажають перемоги України, але уявлення про те, що саме означає “українська перемога”, відрізняються.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів в інтерв’ю OBOZ.ua, якою бачать перемогу інші країни.

Читайте також: Росія отримала нову зброю від Ірану: що про неї відомо

Кулеба пояснив, що існують різні тлумачення перемоги України серед партнерів. Одні вважають, що Україна вже перемогла, оскільки змогла зберегти свою державність, здобула визнання у світі, рухається до членства в Європейському Союзі та НАТО.

коли закінчиться війна

Інша група партнерів переконана, що перемога означає повне відновлення територіальної цілісності України, адже будь-яка поступка територіями може призвести до подальшої агресії.

Треті вважають, що Україна може звільнити території на сході, але Крим варто залишити на паузі і не повертатися до питання його статусу.

“Усі хочуть, щоб Україна перемогла, це безсумнівно. Але межі цієї перемоги викликають дискусії”, – каже Кулеба. Він додав, що не всі готові підтримати повернення до кордонів 1991 року.

Міністр підкреслив, що всередині країни теж точаться дискусії. Поки Україна сама не визначиться зі своїми цілями, ніхто за неї цього не зробить.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦