Тепер суд має визначити покарання для колишнього президента США

Суд присяжних у Нью-Йорку визнав колишнього президента США Дональда Трампа винним у фальшуванні документів. Присяжні оголосили, що кандидат у президенти Америки винний за всіма 34 пунктами звинувачення.  

На початку тижня суд 12 присяжних у Нью-Йорку розпочав обговорення кримінальної справи Трампа. Слухання у справі 45-го американського президента стартували ще у квітні 2024 року.

Це перший в історії Сполучених Штатів випадок, коли колишній глава держави постав перед судом у кримінальній справі.

Раніше Трамп потрапив у скандал з роликом із нацистськими висловами

У рамках цього розгляду, який у ЗМІ часто називають “справою Стормі Деніелс”, Трампу ставлять у провину фальсифікацію документів. Стверджується, що 2006 року Трамп перебував у стосунках із порноакторкою Стормі Деніелс, а незадовго до президентських виборів 2016 року заплатив їй 130 тисяч доларів за мовчання. Трамп запевняв, що особистих стосунків із Деніелс у нього не було.

У квітні 2023 року прокурор Манхеттена Елвін Брегг звинуватив Трампу в рамках “справи Стормі Деніелс” за 34 пунктами, що стосуються фальсифікації ділових документів та злочинної змови.

Проти Трампа висунули звинувачення ще у трьох справах. Йдеться про штурм демонстрантами Капітолію, незаконне зберігання секретних документів і передбачувані порушення, пов’язані з бізнесом політика.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦