Одна з причин – туди не покликали Росію

Китай офіційно повідомив про те, що не братиме участі в саміті з мирного врегулювання в Україні, який заплановано на 15-16 червня у Швейцарії.

За інформацією агентства Reuters, відмова Пекіна від участі у форумі пов’язана з кількома факторами.

По-перше, Китай не задоволений тим, що на саміт не запросили представників Росії.

По-друге, китайська влада наполягає на тому, щоб у заході брали участь “всі сторони конфлікту”, тобто не лише Україна та її союзники, але й Росія.

По-третє, Китай хотів би, щоб на саміті відбулося “чесне обговорення всіх пропозицій”, що, ймовірно, означає, що він хоче мати можливість просувати власні ідеї щодо врегулювання конфлікту.

Також читайте: У Пентагоні знову повторили заборону про удари по території РФ

“Китай цього тижня повідомив дипломатів про те, що умови, яких не було виконано, включають те, що конференція повинна бути визнана як Росією, так і Україною, має бути рівноправна участь усіх сторін і повинно відбутись чесне обговорення всіх пропозицій”, – цитує Reuters одне з джерел.

Важливо зазначити, що офіційні представники Китаю поки що не коментували цю інформацію.

Деякі експерти вважають, що відмова Китаю від участі в саміті може серйозно ускладнити процес мирного врегулювання в Україні.

Інші ж вважають, що це може бути просто тактичним кроком з боку Пекіна, спрямованим на те, щоб отримати більше важелів у переговорах.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦