В Україні з’явиться повноцінний електронний облік військовозобов’язаних 

В Україні триває мобілізація, і на тлі цього активно обговорюється можливість використання цифрових технологій для підвищення її ефективності.

Повістки через “Дію” та “Резерв+” не надсилаються. Міністерство оборони України не планує використовувати ці мобільні додатки для розсилки повісток.

З 18 червня в “Резерв+” з’явиться QR-код. Цей код буде містити дані військовозобов’язаного з реєстру “Оберіг”.

Також читайте: Чи треба під час оновлення даних проходити ВЛК

Реєстр “Оберіг” буде розширено. До нього буде додано більше персональних даних громадян, таких як номери телефону, адреси електронної пошти, інформація про володіння іноземними мовами, відомості про документи, що дають право на виїзд за кордон, дані про водійське посвідчення та право на володіння зброєю.

Створено реєстр військовослужбовців. Це має спростити процес отримання статусу УБД (учасника бойових дій).

Міноборони розглядає можливість запрошувати до військкомату через електронні сповіщення. Проте, спочатку інформацію про військовозобов’язаних буде обліковано і розподілено на категорії.

Міноборони пропонує автоматизувати відбір військових та створити систему рекрутингу. Це вебпортал з вакансіями та цивільні рекрутингові агенції з підбору.

Військовозобов’язані матимуть можливість обирати, де і ким служити.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦