Військово-лікарську комісію необхідно проходити, щоб у базі даних була інформація про стан здоров’я військовозобов’язаного 

В Україні триває мобілізація, тому військовозобов’язані мають оновити свої дані у військових комісаріатах.

Багатьох людей хвилює питання, чи їм потрібно проходити військово-лікарську комісію (ВЛК) під час цього процесу.

Роз’яснення:

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України №1487 від 30 березня 2024 року, військовозобов’язані мають протягом 60 днів з дня оголошення мобілізації особисто з’явитися до військових комісаріатів за місцем обліку для уточнення своїх облікових даних.

Проходження ВЛК при цьому не є обов’язковим.

Читайте також: Чи може до ТЦК з військовозобов’язаним зайти родич – відповідь юристки

Однак, якщо у військового комісаріату виникають сумніви щодо стану здоров’я військовозобов’язаного, його можуть направити на ВЛК.

Також, ВЛК обов’язково проходять ті, хто був визнаний обмежено придатним до військової служби або звільнений з військової служби за станом здоров’я.

Важливо: якщо ви не можете особисто з’явитися до військового комісаріату протягом 60 днів, ви можете надіслати їм свої дані поштою або через електронний сервіс. Зверніть увагу, що за неявку без поважних причин до військового комісаріату передбачена адміністративна відповідальність.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦