Ідея залучити для допомоги українцям досвідчених льотчиків була озвучена на високому рівні у США

Десятки американських військових пілотів у відставці готові сісти за штурвал F-16 і допомогти Україні у боротьбі з російським агресором. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив підполковник ВПС США Деніел Гемптон.

За словами Гемптона, досвідчені американські льотчики, які мають тисячі годин нальоту на F-16, могли б значно допомогти українським ВПС опанувати ці літаки.

“Ми маємо достатньо охочих пілотів, які чекають і готові допомогти”, – зазначив він.

Однак, наразі політичне керівництво США не дало остаточного рішення щодо цього питання.

Також читайте: Швеція оголосила про найбільший пакет допомоги Україні

Нагадаємо, що для розміщення та обслуговування F-16 в Україні необхідно обладнати спеціальні захищені місця, зокрема підземні ангари.

Чи готові США надати Україні F-16 з американськими пілотами? Це питання залишається відкритим. З одного боку, така допомога могла б значно посилити українські повітряні сили. З іншого, це може призвести до прямого втягування США у війну з Росією, чого Вашингтон намагається уникати.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦