28 травня винищувач F-35 зазнав катастрофи над аеродромом в Альбукерке, США, під час польоту до бази ВПС Едвардс у Каліфорнії.

Літак розбився після дозаправки на базі ВПС Кертленд. Пілот зміг катапультуватися і вижив. Про це повідомляє ABC News.

Читайте також: Чи може Україна бити по Росії польською зброєю: у Варшаві зробили заяву

Представники аеропорту та пожежно-рятувальної служби Альбукерке зазначили, що пілот, який був єдиною людиною на борту, залишився при свідомості після катапультування і був доставлений до лікарні Університету Нью-Мексико з серйозними травмами. Станом на вечір 28 травня його стан був стабільний.

Двоє цивільних, що перебували поруч з місцем катастрофи, були оглянуті на місці, але госпіталізації не потребували.

Новий F-35B, що розбився, належав компанії Lockheed Martin і прямував з Форт-Ворт (штат Техас) до бази ВПС Едвардс у Каліфорнії. Літаком керував пілот Агентства управління оборонними контрактами, який здійснював його транспортування.

Новий винищувач F-35

“Пілот благополучно катапультувався. Безпека є нашим пріоритетом, і ми будемо дотримуватися відповідного протоколу розслідування”, – повідомили в Lockheed Martin.

Пожежу, що виникла внаслідок катастрофи, вдалося швидко ліквідувати. Представники аеропорту повідомили, що польоти відновлено, проте пасажирам радять уточнювати статус своїх рейсів у авіакомпаній.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦