Українські військові успішно провели контрнаступальні операції в Харківській області, відновивши позиції вздовж смуги на південний схід від Лук’янців.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росіяни обстрілюють Вовчанськ термобаричними боєприпасами

Згідно зі звітом ISW, українські війська відновили обмежені позиції на північ від Харкова на тлі наступальних дій російської армії в північній частині області 28 травня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 28 травня, свідчать про відновлення українських позицій на південний схід від Лук’янців, що на північний схід від Липців і на північ від Харкова.

Аналітики Інституту також зазначають, що як російські, так і українські військові підтвердили продовження наступальних операцій РФ в напрямках села Липці та міста Вовчанськ.

ЗСУ відбили втрачені позиції в Харківській області

Один з російських “воєнкорів” заявив, що російські війська просунулися на 200 метрів у напрямку Липців. Інший російський блогер повідомив, що окупанти нібито витісняють ЗСУ з позицій у висотних будинках поблизу стадіону та Вовчанського агрегатного заводу на півночі міста. Проте ISW не має візуального підтвердження цих тверджень.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив про продовження бойових дій на південний захід від Вовчанська біля Стариці та на північний схід від Вовчанська біля Тихого. Представник угруповання військ “Хортиця” ЗСУ підполковник Назар Волошин зазначив, що російські сили завдають потужних ударів по Вовчанську з термобаричних артилерійських систем ТОС-2.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦