До нього увійдуть літаки ASC 890 для радіолокаційної розвідки та управління 

Шведський уряд оголосив про надання Україні нового пакету військової допомоги на суму 13,3 мільярда шведських крон (приблизно 1,16 мільярда євро).

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон повідомив у соцмережі X, що цей 16-й пакет є найбільшим з усіх, які Швеція надавала раніше, і спрямований на посилення протиповітряної оборони України.

Він зазначив, що Україна отримає літаки радіолокаційної розвідки та управління (ASC 890), які значно покращать можливості України протистояти повітряним і морським загрозам, забезпечуючи виявлення цілей на великих відстанях. Крім того, будуть передані ракети AMRAAM класу “повітря-повітря”.

Також читайте: У Пентагоні знову повторили заборону про удари по території РФ

Швеція також передасть усі свої бронетранспортери PBV 302, що допоможе формувати нові українські бригади. Крім того, Україна отримає артилерійські боєприпаси та ресурси для обслуговування техніки, яка була раніше надана.

Міністр додав, що Швеція надасть надлишкову техніку зі складів Збройних сил, фінансову підтримку коаліціям і фондам для швидкої закупівлі необхідного обладнання для України. Шведське агентство оборонних досліджень буде залучене до підтримки України у створенні власного оборонного інституту.

Крім того, у пакеті буде передбачено підвищення командно-контрольних можливостей України шляхом передачі терміналів для супутникового зв’язку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦