Українців знову атакують шахраї, які розсилають повідомлення про нібито грошові виплати від польських партнерів.

Про це попереджає Кіберполіція України. Зазначається, що шахраї користуються фішинговими сайтами або пропонують заповнити анкети, часто через гугл-форми, щоб виманити особисті дані.

Читайте також: В Україні викрили масштабну систему катування у колоніях

Наприклад, в одному з популярних месенджерів поширюється повідомлення про можливість отримання грошей від польських партнерів. Для цього пропонується перейти на сайт, що візуально нагадує справжній, і ввести дані для входу в інтернет-банкінг.

Щоб уникнути шахрайства, не передавайте свої особисті дані стороннім особам і не вводьте їх на підозрілих сайтах або в анкетах. Зокрема, не надавайте тризначний номер на звороті банківської картки (CVV/CVC-код), пін-код від картки, логін і пароль для входу в інтернет-банкінг, а також коди й одноразові паролі від банку та мобільних операторів.

Кіберполіція

Завжди перевіряйте інформацію про можливі виплати на офіційних ресурсах організацій, від імені яких обіцяють допомогу. Якщо ви стали жертвою шахрайства або маєте інформацію про такі схеми, повідомте про це на сайті кіберполіції за посиланням https://ticket.cyberpolice.gov.ua.

Безпека та захист особистих даних мають бути пріоритетом у цифровому середовищі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦