Востаннє українська журналістка виходила на зв’язок у серпні 2023 року 

російське міноборони вперше заявило, що утримує в полоні українську журналістку Вікторію Рощину, яка зникла у серпні 2023 року. 

Як повідомляє Національна спілка журналістів України, з листа, який отримав батько журналістки Володимир Рощин, стало відомо, що Вікторія ув’язнена. Цю відповідь він отримав 22 квітня 2024 року у відповідь на запит до Міноборони рф. 

«За наявними відомостями, Рощина Вікторія Володимирівна, 6.10.1996 року народження, затримана і наразі перебуває на території Російської Федерації», – йдеться у листі, що був підготовлений військовою поліцією рф.

Батько зниклої звертався до Міжнародного комітету Червоного хреста. В організації підтвердили, що його дочка перебуває в полоні, проте доступу до неї поки що немає.

Також читайте: У Харкові оголосили день жалоби за загиблими в Епіцентрі

Нагадаємо, 2023 року українська журналістка Вікторія Рощина зникла на окупованій Росією території України. 3 серпня вона перестала виходити зв’язок. Рощина працювала у виданні “Українська правда” як позаштатний автор. У момент зникнення вона готувала репортаж з окупованої території. Де саме вона була на момент зникнення, в редакції не знають.

Раніше Вікторію окупанти вже затримували – у березні 2022 року її схопили ФСБівці в окупованому Бердянську. За 10 днів її звільнили. Журналістка на відео сказала, що не має претензій до російських спецслужб. Причиною затримання назвала фотографії військової техніки збройних сил росії в телефоні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦