Посадовець Приморського РТЦК та СП Одеси організував масштабний механізм заробітку на чоловіках

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили масштабну схему заробітку на ухилянтах в Одеському центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Як повідомляє пресслужба ДБР, начальник відділу ТЦК та СП протягом липня 2023 року – травня 2024 року несанкціоновано втручався в роботу електронної бази реєстру військовозобов’язаних “Оберіг”. Він “відкоригував” дані 138 чоловіків, фіктивно зробивши їх непридатними до військової служби.

За цю “послугу” ухилянти платили від 4,5 до 7 тисяч доларів США. Таким чином, посадовець незаконно заробив щонайменше мільйон доларів.

Читайте також: Чи може до ТЦК з військовозобов’язаним зайти родич – відповідь юристки

ДБР встановило осіб, які скористалися цією схемою. Деякі з них вже виїхали за кордон.

Інших ухилянтів, які залишилися на території України, доправили до ТЦК та СП для оновлення даних та подальшої мобілізації до ЗСУ.

Посадовцю, який організував схему, оголошено про підозру у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 5 ст. 361 КК України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення повного кола осіб, причетних до оборудки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦