Початок літа в Україні буде теплим та навіть спекотним, хоча супроводжуватиметься дощами, грозами, градом та шквалами.

Прогноз до кінця тижня дав метеоролог Ігор Кібальчич для meteoprog.

Читайте також: Азовське море відійшло від берега на сотні метрів: відео

28 травня. Україну очікує незначне помутніння неба та слабкі “брудні” дощі через пил із пустельних районів Середньої Азії. Дощі з грозами можливі на півдні та в Криму, а також місцями на заході країни. Температура повітря коливатиметься від +25 до +30 градусів, а у південно-західних областях – від +20 до +25 градусів.

29 травня. Вночі на півдні та Прикарпатті, а вдень у центрі, на заході та місцями на сході України прогнозуються дощі з грозами. Нічна температура становитиме від +12 до +17 градусів, денна – від +19 до +30 градусів залежно від регіону.

Прогноз погоди на початок літа в Україні

30 травня. На Правобережжі України очікуються зливи, град та шквалистий вітер. Вночі температура буде від +11 до +16 градусів, а вдень – від +19 до +30 градусів в залежності від регіону.

31 травня. Прогнозуються короткочасні дощі з грозами по всій Україні, окрім центральних та південних областей. Нічна температура – від +12 до +17 градусів, денна – від +23 до +28 градусів.

1 червня. Перший день літа буде дощовим з грозами на більшості територій, окрім півдня та центру. Нічна температура становитиме від +12 до +17 градусів, денна – від +24 до +29 градусів.

2 червня. Дощі продовжаться на більшості територій України, місцями з грозами та шквалами. Нічна температура – від +13 до +18 градусів, денна – від +26 до +31 градуса.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦