Бельгія передасть першу партію винищувачів вже до кінця року

Прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо під час пресконференції повідомив, що Україна зможе використовувати винищувачі F-16, які їй нададуть західні партнери, лише для оборони власної території.

“Усе, що входить у нашу угоду чітко там прописано, українські Збройні сили можуть це використовувати на українській території”, – наголосив він.

Де Кроо також зазначив, що Бельгія планує цього року передати Україні першу партію F-16. Це стане “важливим сигналом” підтримки України з боку Заходу.

Також читайте: Передавання Україні F-16: що стане першочерговою ціллю пілотів

“Ми зробимо все, що у наших силах, щоб надати кілька літаків уже цього року і це може бути хорошим внеском до допомоги інших країн, які також надають F-16 цього року. Це дуже важливий сигнал, щоб чітко заявити – Україна буде мати повноцінну повітряну можливість з цих винищувачів цього року і в наступні роки. Наша мета – надати такі спроможності, самі літаки, але також навчання та обслуговування”, – додав де Кроо.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦