Погрози заступника голови Ради безпеки Росії Третьою світовою війною розраховані на міжнародну аудиторію 

Завдання США удару по російських військах у зоні військової операції означатиме початок світової війни, заявив колишній президент Дмитро Медведєв у соцмережі X. Він нагадав про бажання польського президента Анджея Дуди розмістити в республіці ядерну зброю.

Медведєв зазначив: З урахуванням цього «Варшава не залишиться осторонь і, напевно, отримає свою частку радіоактивного попелу».

В Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що риторика російського чиновника направлена на намагання виокремити заяви західних чинів  як ескалацію, щоб “вбити клин між Польщею та іншими країнами-членами НАТО”. 

Також читайте: На росії арештували заступника начальника Генштабу ЗС РФ

“Російські чиновники, ймовірно, продовжуватимуть вимагати від Заходу дотримуватися довільних “червоних ліній” щодо західної підтримки України перед обличчям безперервних російських воєнних злочинів і агресії, особливо в той час, коли Захід продовжує дебати про надання Україні дозволу на використання західної зброї для завдання ударів по цілях на території Росії”, – вважають західні аналітики.

Додамо що, Медведєв заявою про “радіоактивний попіл” відреагував на слова глави польського МЗС Радослава Сікорського, який розповів, що після початку російсько-українського конфлікту США попередили Москву про удар по її позиціях, якщо та застосує ядерну зброю, «навіть якщо вона нікого не вб’є».

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦