Науковці в каньйоні знайшли скелет, що належав брахіозавру

У Кременчуцькому районі виявили свідчення того, що на території України колись жили динозаври. Про це інформує телеканал “2+2”.

Кілька років тому в Чкаловському каньйоні з’явилася велика порожнина, що нагадує печеру. Це сталося через весняне танення снігу, яке призвело до вимивання верхнього шару порід. Місцеві жителі випадково знайшли там величезний скелет.

Фахівці встановили, що ці рештки належали брахіозавру — одному з найбільших доісторичних ящурів. Крім того, поруч зі скелетом було виявлено яйця. У скам’янілих залишках навіть чітко збереглися обриси дитинчат, а в одному з яєць можна побачити зародок.

Також читайте: Землетруси й повені: що загрожує Україні через війну

Вчені припустили, що знайдений скелет належав самці, яка охороняла гніздо. Це відкриття підтвердило, що в доісторичні часи в Україні мешкали динозаври. Виявлення майже цілого скелета брахіозавра стало сенсаційним.

“Примітно, що вік цих яєць становить лише чотири тисячі років. Це свідчить про те, що під час льодовикового періоду ця істота якось змогла вижити”, — зазначили журналісти.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦