Біженці обирають інші країни, де заробити можна більше 

Українські біженці шукають сезонну роботу в інших країнах ЄС через вищі зарплати

Польща відчуває дефіцит робочої сили на сезонних роботах, адже українські біженці, які раніше їздили туди заробляти, обирають інші країни ЄС.

Про це повідомляє Міграційна платформа EWL.

За даними платформи, українці шукають сезонну роботу в країнах Західної Європи через те, що там пропонують вищу оплату праці.

“В Польщі середня зарплата становить 8147,38 злотих (82,4 тис. грн) на перший квартал 2024 року, але на сезонних роботах можна заробити до 9 тис. злотих”, – говорить директорка рекрутації Міграційної платформи EWL Мар’яна Семенюк. – “Це короткострокова робота в агросекторі, де зарплата залежить від кількості робочих годин і продуктивності. Така робота підходить людям, які звикли до фізичної праці”.

Також читайте: В Україні подешевшав один з найпопулярніших овочів

Водночас в Польщі станом на березень 2024 року зафіксовано 50,5 тис. вакансій на сезонних роботах.

“Українці натомість нині обирають країни Західної Європи через вищі зарплати та відкритість їхніх ринків”, – зазначають експерти.

Згідно з щорічним дослідженням “Барометр професій”, цього року в Польщі відчутний кадровий дефіцит у 27 професіях. Найбільш гостро не вистачає працівників у торгівлі, промисловості, охороні здоров’я та соціальній допомозі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦