Підозрюваний у державній зраді колишній депутат ОПЗЖ переоформив свої активи на підставних осіб

Згідно з розслідуванням “Української правди“, екснардеп України Нестор Шуфрич, який підозрюється у державній зраді, переписав свої активи на підставну особу та перевіз свою родину до Угорщини.

Нестор Шуфрич
Нестор Шуфрич

Журналіст Михайло Ткач повідомив, що в середині 2022 року редакція отримала фото автомобіля вартістю приблизно 70 тисяч доларів. За інформацією джерел, Шуфрич використовував цю машину для перевезення своєї дитини до британської школи, хоча частіше це робила його дружина Катерина Майкова.

У 2024 році журналісти “Української правди” побачили цей автомобіль у Будапешті біля готелю St. George Residence. Авто стояло там щодня вранці та ввечері. Готель, де мешкає родина Шуфрича, належить угорському підприємцю Дьорду Штофу.

Також читайте: На росії арештували заступника начальника Генштабу ЗС РФ

Крім того, поруч із машиною Майкової постійно знаходиться Toyota з українськими номерами. Джерела в правоохоронних органах підтвердили, що цей автомобіль належить Михайлу Черепані, сину давнього бізнес-партнера Шуфрича – В’ячеслава Черепані.

Ткач також зазначив, що після початку повномасштабного російського вторгнення частина активів Шуфрича перейшла у власність компаній, пов’язаних зі Штофою. Підприємець, однак, у телефонній розмові заперечив володіння готелем та знайомство з родиною Шуфрича. Дружина Шуфрича, Катерина Майкова, відмовилася від коментарів, кинувши слухавку під час дзвінка журналіста.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦