За допомогою американської зброї Сили оборони України зупинили наступ росіян на Харківщині 

Українським Збройним Силам за допомогою новітньої зброї, отриманої з США, вдалося зупинити наступ російських військ на Харківщині. Про це повідомляє аналітик німецького видання Bild Юліан Рьопке.

За його словами, просування окупантів на півночі Харківської області, яке розпочалося 11 днів тому, було остаточно зупинено. Російські війська не змогли просунутися далі за прикордонні села, взяті ними в перші дні наступу, зокрема у напрямку села Липці.

Тим часом тривають запеклі бої за місто Вовчанськ, проте й там росіянам не вдається суттєво просунутися.

Читайте також: У США оцінили відправлення військ НАТО в Україну: краще робити, а не говорити

Рьопке підкреслює, що саме постачання Україні нової американської зброї стало ключовим фактором, який зупинив наступ загарбників. ЗСУ активно використовують бомби GLSDB, протитанкові ракети Javelin та артилерійські снаряди калібру 155 мм. Така ж зброя надійшла й на лінію фронту на Донеччині.

“Лише за один день, 20 травня, ЗС РФ втратили в Україні 67 одиниць бронетехніки”, – йдеться у матеріалі Bild. “Проте, попри значні втрати, російське командування продовжує кидати своїх солдатів у самогубні атаки”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦