Кандидат у президенти обіцяє перетворити США на “обʼєднаний Рейх” у разі перемоги на виборах 

Кандидат у президенти США Дональд Трамп потрапив у скандал через 30-секундний ролик, розміщений на його сторінці у соціальній мережі Truth Social, в якому він обіцяє перетворити США на “об’єднаний Рейх” у разі перемоги на виборах.

Про це повідомляє NBC News.

Трамп - Дональд Трамп

20 травня Трамп опублікував відео, в якому запитував: “Що буде після перемоги Дональда Трампа?” і “Що буде далі для Америки?”. У ролику з’являлися заголовки газет: “Кордон закрито – 15 мільйонів нелегальних іноземців депортовано” та “Економіка переживає бум”. Під цими заголовками двічі з’являвся злегка розмитий текст: “Промислова міць значно зросла… завдяки створенню єдиного Рейху”.

Також читайте: Літак Трампа зіткнувся з іншим в аеропорту

Відео було видалено вже наступного ранку. Чинний президент США Джо Байден засудив свого опонента за використання нацистської риторики.

“Це на його офіційному акаунті? Нічого собі! Єдиний Рейх? Це мова Гітлера, а не Америки. Він дбає про те, щоб утримати владу. Я дбаю про вас,” – сказав Байден.

Прес-секретар передвиборчої кампанії Байдена, Джеймс Сінгер, зазначив, що це відео узгоджується з постійними похвалами Трампа на адресу диктаторів. “Він є загрозою для нашої демократії, і американці повинні відкинути його та захистити нашу демократію у листопаді цього року,” – сказав Сінгер.

Зі свого боку, представники Трампа заявили, що він не знав про розміщення цього відео, оскільки перебував у суді в Нью-Йорку через справу про ухилення від сплати податків.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦