РФ розгорнула потенційну протисупутникову зброю на орбіті

 Міністерство оборони США висловило стурбованість запуском Росією супутника, який, ймовірно, є протисупутниковою зброєю. За словами представників Пентагону, цей супутник може становити загрозу для американських супутників на низькій навколоземній орбіті.

“За нашими оцінками, цей супутник, запущений 16 травня, ймовірно, є протисупутниковою зброєю, здатною атакувати інші супутники на низькій навколоземній орбіті”, – заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер.

Він зазначив, що характеристики нового російського супутника схожі з протисупутниковою зброєю, яку Росія вже випробовувала у 2019 та 2022 роках.

“Цей супутник був запущений на орбіту, де перебувають американські супутники”, – підкреслив Райдер. – “Ми будемо пильно стежити за його діями”.

Також читайте: Кадирівці помічені у боях на харківському напрямку – ISW

Райдер також запевнив, що США вживатимуть заходів для захисту своїх інтересів у космосі та забезпечення безперебійної роботи своїх супутників.

“Ми залишаємо за собою право захищати себе та космічний простір”, – заявив він. – “Водночас ми прагнемо до збереження стабільного та стійкого середовища в космосі”.

Своєю чергою, заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков назвав “вкидами” заяви Пентагону про запуск Росією протисупутникового апарату, зазначивши, що Москва виступає проти розміщення на навколоземній орбіті ударних коштів. Раніше офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що США прагнуть перетворити космос на «арену військової конфронтації».

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦