У центрі Вовчанська на північ від річки Вовча помітне просування ворога 

Згідно з повідомленням Інституту вивчення війни (ISW), російські окупанти продовжують наступ на Харківщині, зосереджуючи зусилля на Вовчанському та Липчанському напрямках.

На Вовчанському напрямку спостерігається активізація бойових дій. Окупанти підтвердили наступ у місті, а також просунулися в його центрі, перетнувши річку Вовча. За даними деяких джерел, їм вдалося просунутися на 150-600 метрів.

Для посилення наступу до бойових дій залучено підрозділи 18-ї мотострілецької дивізії, 7-го мотострілецького полку, а також чеченського батальйону “Захід-Ахмат”. Останні, ймовірно, використовуються для залякування мирного населення та придушення опору.

Читайте також: Російські військові ґвалтують дітей у РФ: статистика

В районі Липців та Зеленого окупанти також ведуть наступ, використовуючи підрозділи 1-ї гвардійської танкової армії, 1-го танкового полку, 1-го мотострілецького полку та 47-ї мотострілецької дивізії. Їм вдалося частково просунутися в напрямку цих населених пунктів.

Українські військові чинять жорсткий опір окупантам, завдаючи їм втрат та руйнуючи їхню логістику. Зокрема, повідомляється про вразливість наземних ліній зв’язку (GLOC) окупантів на відкритій місцевості до українських ударів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦